Saturday, December 10, 2011

to-update-list


1. Trip to Perak (18-20 Nov)
2. Trip to Singapore (24-26 Nov)
3. Trip to KL *muzikal kuala lumpur* (3-4 Dec)

Hailoh, 3 minggu deret aku jalan. Gilo ko apo ei? Haha.
Okay, bila dah ada list ni, semoga aku termotivated untuk update.
Kahkahkah.

Wednesday, November 23, 2011

Happy 19th Birthday !!



Dear you, Miley Cyrus.
We're the same old.
We grew up together.
I grew up listening to your song.
No matter what's your scandal is, rumors or whatnot,
you're still my idol.
Love, me.
Your all time fans :)

Love,
Atera Alyani.

Sunday, November 20, 2011

?


Let me know if it's gon' be you
Boy, you got some things to prove
Let me know that you'll keep me safe
I dont want you to run away

So let me know that you'll call on time
Let me know that you'll help me shine
Will you wipe my tears away?
Will you hold me closer?

Will you stick with me through whatever
Or run away?

Sunday, October 30, 2011

Saturday, October 29, 2011

Monday, October 24, 2011

aku rindu

Aku rindu USS.
Kenapa rindu?
First sebab memang aku rindu.
Second, sebab aku dengki tengok gambar orang pegi sana.
Penyelesaian nya?
Jom aku taruk gamba lapuk zaman pegi USS dulu.
*disamping aku berangan konon2 aku baru je pulang sari sana.
Miahahaaa.

ni sebenarnya dah nak balik. hahaa. dah malam pon :)

bersama frankie yang besar tahap giga!

marilyn monroe youu :p


aku suka kereta ini. fullstop.

aww abang. you tough gila beb!

Okayy.
Dengan ini, boleh la aku berangan konon-kononnye baru je minggu lepas aku pegi USS.
Hahaa. *sungguh tidak matang disini ye*
Truth to be told, I really miss USS. And the people there too :)


Cincau,
Atera Alyani.

Sunday, October 23, 2011

super-daebak-weekend.

Assalamualaikum.

I really. Really was. A jumper. 
Nampak tak aku underlinekan menda atas ni? Huuu. Maknanyaa aku really mean it lah. Aku pun ta percaya yg aku telah menjadi jumper-woman. Heheee.

So, here's the story. Aku telah menjadi jumper-woman, pegi ke Key-Ell dan balik esoknyee. Kau mampu? Ye kau mampu, tapi kisah kita lain kan? Demm, dah macam kisah kaisara. Hahaa.

And, the whole week tu. Hidup memang tak terurus langsung. Dalam masa sehari, aku rasa decision aku berubah patbelas kali. Ye, tak tipu. Kalau tipu pun, skit je.

Duk memikirkan family aku turun kl. Duk pikirkan jejak kasih bersama kura-kura *hye kura-kura :) Duk memikirkan event kat Kota Damns. Duk pikirkan uni punya event. Feuhhhh~~ Really driving me crazy macam naik crazy bus kt TS. Hihii.

So, the story start when aku telah bernekad mau pigi KL on the jumaat. Kelas habis 10.30 am. Then pecah laju dulu kedai fav. Heee. Balik rumah, salin baju, kemas beg. Call pakcik teksi. Zass, ke MC. Sampai MC, pegi kaunter tiket. Mintak tiket KL, dia ckp sekarang boleh? Aku tengok jam : 11.55 am. Aku angguk, hulur rm10. Naik bas. Then bas jalan. Great :)

Dalam bus, sempat aku usik kura-kura, cakap aku otw ke KL. Boleh dia tak caya. Dushdush you kura-kura. Hahaaa. Sampai TBS around 2pm. *i'll be back. Hehee. Dan2 aku jadik Wooyoung :p

Sampai je, call mama. She said she's at Semua House. Memang tak payah berangan la dia nak fetch aku kat situ. Terpaksa la aku redah semua lrt, ktm, erl, monorail, amtrak *okayy tipu, amtrak kat england. Hahaaa

So, dengan backpack segala, pegi la aku masuk bandaraya sekor2. Big thanks to you BK kerna telah teman aku deh with all your text. Hihii. Penat, balik Ampang, kampung lama. Haiii villagers!! Hahaa. Bosan dlm bilik hotel, aku ajak kopi keluar. Sap sap soi amik lrt ktm segala, pegi MidValley. Beli muvie ticket : Paranormal Activity 3 - Daebakkk! Ohmaii, you people really did a great movie jyeahhh!!

Cardigan-sweater-hunter-mission telah mempokaikan aku dan Kopi. Naahhh, macam biasa. Buat tak tahu je. Hahaaa. Kopi rembat Romp, mine was Radioactive. Weee, feelin' like a Hogwarts student and also like wearing DuJun Oppa's sweater. Huahuahuaa.

Balik Ampang around 12am. Lalalaa. Lepak Pelita, dinner. Naik bilik, tido. Bangun pagi sebab bising2. Ohh, they all dah nak balik ganu. Aku sambung tido. Bukak mata sebelah je when they said bye-bye. Pastuh pukul 9 kut baru aku bangun mandi, *tu pun sebab nak ter'yak'. Kahkahkah

Start balik train-hooping aku. Jumpa budak tu duduk sendirian kat tangga, makan biskut tiger. Cutee! Hahaa. Pastuh salam-salam peluk-peluk cium-cium dia. Eeuwww. Hahaaa. Teman dia beli sandal kat sogo. Ehh, boleh pulak jumpa kawan sama matrik. Hahaaa.

Then, pegi Plaza Rakyat. Beli tiket balik Melaka Terchentaa :p And the day was full of the-wrong-train-taking. Hahaaa. Bantaii je. Sukaa kann.

Lepas tu kita gi mana eh? Emm, pavi? Yeahh. Beli muvie ticket : Real Steel - Ohmaiigadahh. How ah I wanna describe this? Aaaaaaa. Best! . Pastuh, gamble gila main tinggal backpack kat toilet. Hahaa. Then, barulah kami makan. That was our breakkie+lunch :) Then movie, that was superb I told youuu. 

dgn backpack segala, btl2 mcm na shoot ntional geogrphic :p

ye, aku kelihatan kecik di lautan manusia. hahaa.

nak jugakk Sephora kt blkg :)

Then, emm. Round Pavi cari purse tak jumpa, hahaa. Move ke TS. Memang ponn kena main escalator ts tu macam main guli.. Hahaa. Penat kaki den. Kau melanje aku mekdi? Cayalahh. Hahaa. Lepas makan jalan lagi. Kau tak gheti penat ke budak? Tak paham aku. Hahaa. 

So, sampailah masa kita berpisah *ayat nak bagus, bak kata kuda hitam. Hahaa. And and, aku really-really main train kau tahu? Tapi takpe, ada mamat handsummm with me. Hikhik. Sampai TBS, lepak baca novel Siddons tu. 10pm naik bus *nasib tak kena tinggal tahu? Heee. Lepass tu, apa lagi. Tido laa aku. Hahaa. Sampai Melaka 11.45pm, amik teksi, balik Tun Mutahir. Tido, tak sador diri. 8am bangun, pegi KI macam zombie, masuk audi, tidoo ZzZzZzZz. Hahaa.

*see, 18km kan entry aku kali ni? Thanks for reading :)

Love you budak,
KakNgah,
DuJun the Rabbit,
Atera Alyani.

*habis aku reveal nama aku. Hahaa. Bubuii

Tuesday, October 18, 2011

hipokrit

Assalamualaikum.

Aku tengah kepala tingtong. So, aku nak membebel.
Sekarang kan tengah musim bola. Err, I warn you : no heart feelings and no hurt feelins :) And apa yang aku nak tekankan disini, sikap.

Okay aku orang Terengganu. Ganu kite bebeh! And aku memang lah sokong negeri aku. But here, aku nak cakap yg 'sesetengah' orang tu, hipokrit. Bila dah gol/menang baru nak cakap :

- Ohh Terengganu, I love you
- yess, thats why aku syg ganu.
- oh man, aku bangga jadi anak jati terengganu.

Like seriously, whattheheckmann?
Ohh, bila dah menang baru nak sayang lah? Bila dah goal baru nak bangga lah? Sebelum ni? Duk bangga sangat update im at ****, wee **** hebat. Please lah. Hipokrit tahu?

Then, japgi bila team dah tak score, kau start kutuk pulak. Malu dah jadik anak Ganu? Siap hide lagi you from where kat fb? Adoii. Sungguh tak maju hidup anda. See, kepala aku tingtong ni, siap cakap pun main anda-anda bagai.

*ketahuilah bahawa aku ada test and aku baru je kat page 16 skrg.
 Dangg you!!

Cincau,
AAA.

Sunday, October 16, 2011

sedih


Aku sedih.
Tu je boleh cakap.
Sekian.

*aku nangis*

aku setan

Ye, itulah gelaran yang aku dapat sekarang. Kenapa? Ofcourse lah sebab perangai aku mmg macam setan kan. Miahahaa.


- aku kutuk senior dalam fb then senior tu baca AND siap komen 'thanks'. Tahniah Atera, kau berjaya jadik Setan.


- time koko. bomba. kena belajar tali-tali. amin classmate aku tgh busy tulis nama. aku rembat tali dia, sorok bawah paha. japgi dia pasan tali dia hilang. muka dah macam orang hilang anak. THEN aku nmpak dia bangun nak g cakap kt cikgu, tali dia hilang. KAHKAHKAH. aku pun jerit ' hoi amin, ni haa tali kau' :)


- izzat classmate aku tamau jadik chairperson dlm BEL, suruh aku ganti. aku cakap boleh. tp deal. belanja mcd. kat Dataran Pahlawan, naik keta dia. dia setuju. ye, aku memang setan.


- duit pt dah masuk. aku msg amin. tipu dia ckp aku ta dpt pt. aku suruh dia belanja makan dan muvie. dia cakap nantilah. ye, lagi sekali aku setan. dan amin merupakan mangsa wajib aku. loveyouaminn :)


Ohmaii. Lepas aku list-kan perkara diatas. Barulah aku macam nak terkejut sambil kata ' oh! aku memang setan rupanyaa'


What to do. Natural born. Hikhik.


*sebenarnya aku lampi tatau nak update blog tapi membuak-buak nak update juge disebabkan banyakk nau blog updates dekat dashboard aku. inilah padahnye kalau keje asyik nak dengki je. haaaa :)




*setan pon go green jahh! kau mampu?

Cincau,
AAA.

Thursday, October 6, 2011

you


Im trying to distance myself from you because I know I cant have you. But, if you insist to have me by your side, it will be my greatest pleasure.

:)

Monday, October 3, 2011

ambil kesempatan

Assalamualaikum.

Bila kita terasa nak warnakan kuku. Pergi je Elianto, then buat2 nak beli. Kita try la banyak-banyak warna. Jimat =)

Macam ni :


Dah multicolour kan kuku aku. Hahaaa. Tapi aku tak sekejam tu der, aku beli dua warna. Hahaaa

Hari ni, takde kelas langsung-langsung. Cuma pukul 5 nanti je kena pergi kawad untuk Bumblebee. Layan je lahh, 2 jam je lagipon. *padahal dalam hati kemain lagi fu*k sebab kena kawad. Miahahaaa




Cincau,
AAA.

Sunday, October 2, 2011

Single

Assalamualaikum.

Single? Yess, I'm that. Kenapa? Kerana aku susah nak jumpa orang yang sesuai dengan aku. Memilih? Ada laa sikit :) 

Maybe aku letakkan expectations yang terlampau tinggi, so tak ramai yang berkualifikasi untuk position itu. Heheee.

First skali memang aku tengok perangai budi bahasa and sort of that.

Second! Smoke or not. Oh yeahh. Lets go. Ini amat penting ye. Aku tak tahan bau/asap rokok. Sebab tu la kot susah nak jumpa. **aku tak cakap yang aku tamau laki yg isap rokok, sbb org tua ckp, yg kita tamau la kita dapat :P **

Sekarang aku tengah bercakap pasal teman ye tuantuan dan puanpuan. Hahaa. Sekarang ni mana nak cari duhh lelaki yang tak smoke. Boleh bilang ngan jari je. Aku pulak memang anti la dengan bau/asap rokok ni. 

Kalau abah smoke dalam keta, aku kat belakang macam nak habis nafas dah. Then bau orang yang lepas smoke. Aku sangat tak sukaa. Hishh, pulak tu hidung aku cepat detect bau orang yang baru lepas kejar nyamuk ni. Then kalau mood tak elok, memang dapat maki. *kawan2 kt sekolah dulu selalu kena, sorry guys*

So,if any of you outside there, that didn't smoke. Who can stand a kuat-makan-girl, lepak sempoi, takde nak menggedik tak tentu pasal, tak reti nak mekap-mekap segala, susah nak cemburu, pandai jaga diri. I'm that. I would like to be your friend. Shall we? *ayat dah macam promote diri je. Hahaa

Mama penah tanya 'kak, you dah ada bf belom?'. Aku hanya mampu senyum. Woww Mama, the hardest question ever! How ah I will answer you? Not now kot. Try lagi next time Ma :)

Ini bukan novel, aku just hired someone jadik bf aku. Then aku bawak jumpa mama sebab nak prove-kan aku dah ada bf. Ohh tidak mungkin terjadi sama sekali. Ini reality. 

Memang aku nampak macam boleh on dengan sape-sape saja. Memang nampak aku rapat ngan mamat ni, baik ngan mamat tu. Tapi, itu memang style aku. Senang hang around. Senang rapat. Sangkut? Hell no! 

Bukan nak cakap ada something that hold me back, tapi I just cant. Or should I say I dont do relationship at this time? Sounds silly right? *terngiang-ngiang pesan mama 'belajar dulu biar habis baru nak couple2 ek'

Tapi memang ini yang aku pegang sekarang. I dont do relationship at this time. Fullstop. Yess I sound arrogant, tapi at least biar ada misi kan? Tapi dah kalau pintu hati nak terbuka sekarang, aku tak laa sampai kata NO! Get what I want to say? Hope so.

Cincau,
AAA.


Saturday, October 1, 2011

LAMEE BRO!

Assalamualaikum.

What? Aku takde class sebab pakai baju Brands Outlet? LAME sebab pakai baju 3helai-rm50? Well, aku orang miskin.Tak mampu nak pakai Zara, Dorothy Perkins, Thomas Sabo *okayy thomas sabo tak jual baju*

Tapi at least aku support brand Malaysia. Kau? Duk bangga dengan Zara kau tu, ke hulur ke hilir duk tayang. Ni la orang kita. Ye, aku mengaku aku ada jugak beli brand luar *bukan Zara okayy?* , tapi aku at least tak kutuk orang yang pakai local brand. Kau ni memang membangkitkan kemarahan ramai orang nih!

Ye, aku tahu kau banyak duit. Lantak kau laa nak pakai baju yang rege 8k sehelai. Tapi at least, please bro. Respect people. They'll respect you back. Simple human law. Muka handsumm duit bertimbun tapi mulut macam longkang, tak kena jugak bro. Tak perfect omputih cakap.

Buat penat je mak ayah hantar sekolah private bagai, tapi last-last jadik macam ni. Level kau lagi rendah dari orang yang tak sekolah. Come on la bro! Tak pun, ape kata bak sini sikit baju Zara, Topman kau tu. Kasi aku pakai, baru laa samaa kan? Takde dah nak kutuk-kutuk, cunn?? Memang tak laa kan. Puihh =.=

So, moral of the cerpen is : mulut kasi jaga okayy? Setiap manusia tu ada hati, dan senang terguris. Kalau kita nak orang respect kita, kita kena respect orang terlebih dahulu. Ada paham? *kalau tak paham kena masuk darjah 1 balik kau nih! Lalalaaa~~

Me,
AAA.

Friday, September 30, 2011


and all of sudden, im a chicken again?
DAMNN!

Cakua,
I miss you like orang gilak kuasa patbelas :)

Balik rumah tu, gerak-gerak skit tangan. Bilik dah macam hape je. Padahal bukan ade orang stay pun. Tapi still sepah-sepah macam kena langgar dek garuda. (sila buat suara dalam yg aku selalu buat time cite Merong Mahawangsa, Garuddaaa. Hahaaa)

perhatian,
Disepanjang pemergian aku, tolong jaga harta karun aku baik-baik. Maksud harta karun disini ialah, koleksi Seventeen aku yang bergunung-ganang tu. Dan juga segala novel. Kalau boleh, novel taruk dalam box la. Selamat disitu :p

Nasib baik la tak tanam pokok bunga segala, kalau tak susah pulak nak kena berpesan 'tolong jaga pokok aku, siram tiap-tiap hari' . Hahaaaa.

And please jaga mama. Dont hurt her please. I beg you. Ikut apa yang dia cakap. Dia ajak pegi mana, ikut. Even kau rasa tak logik ke, layan je. Macam la kau tak tahu mama kita. Kepala bukan nak betul sangat. Kalau tak, macam mane kita boleh jadi macam ni kan.

Errr aku blurr dah ni. Kbai :)

Love,
Chicken.

Thursday, September 29, 2011

Bonjour mademoiselle!

Assalamualaikum.

**take note : no hurt feelings and no heart feelings**

Aku just rapat dengan JJ on one reason je : aku rasa bahagiaa dapat cakap bahasa Terengganu dalam kelas, even aku sekarang tercampak kat bumi Hang Tuah ni.

And we do respect each other. Because we already knew that we have the one that we love. 

Jika terdapat anasir-anasir jahat yang cuba nak buat prank ke apa-apa lawak tak kelakar ke, pleaseee dont! We know our limits and friend do care each other right?

Furthermore (hambek kau,dah mcm nak buat essay), we didn't disturb or jaga tepi atas bawah depan kain kau pon kann? So, BACK OFF! AND STAY STILL.


Lameeeee =.=

budak2 tourism.

Assalamualaikum.

Okayy nak share sikit tentang perangai-perangai sebenar budak2 Tourism.


Jeng jeng jeng.


Hahaaa, it was French class. Miss Lisa were too busy asking the question to everyone. So, that take time for her to finished that. While waiting our turn, my friend and I had been an artis and orang seni.


So, here it is. Our work :



This is by me :)


* 1. Saya ada kakak.
  2. Namanya Kak Aini.
  3. Dia comel, tapi dia garang.
  4. Dia suka cubit saya.
  5. Saya sangat sedih =(






This is by JoeLaby a.k.a JoeJambul or his scientific name is LabuLabi :)


*ingin ditekankan disini, Joe cuba untuk melukis Teletubbies. Dan dibawahnya adalah helicopter in his imagination :p


*hasil kerja menggunakan gabus yang dirembat dalam kotak buku Miss Ashikin. 


Itulah sahaja hasil kerja kami setakat ini. Dan sudah semestinya akan ada kerja-kerja susulan yang akan datang. Just wait from us.


Btw, this weekend site visit untuk HTM400. Next weekend event untuk budak2 Tourism. And the other one khabarnya AKAN ada event jugak. So, bila dapat balik ni? Dah jemu aku duduk bumi Hang Tuah ni. Ishh, kalau dapat fly KL pon cukup laa. Aku dah nak muntah hijau tengok Jambatan Hang Tuah hari-hari. Dan juga hari-hari dengar temple belakang blok ni bunyikan loceng diorang setiap kali azan maghrib. What the??






This is me! (baru sedar dah lama tak upload gambar. huhuu). Bersama buku Hospitality seberat 3kg okayy tipuu je :)


*sedikit perasaan marah untuk Kura-Kura sebab cakap baju I macam baju Kesat. Sedihh I, jauh tau I beli baju ni. Sobss :(


Love,
Atera Alyani.

Wednesday, September 28, 2011

damn!


Sumpah aku mimpi kau ni.
Kenape kenape?
Arghhh, tensi hidup aku kalo macam nih je tiap2 hari.
Japgi suma orang aku libas dengan pandangan membunuh.
Sorry guys.

*mood swing mood swing mood swing*

Tensi,
AA.

Tuesday, September 27, 2011

yeehuuuu!

Assalamualaikum.

La di da!
Kelas account batal wokk! Happy happy. Dah la hari selasa, besides dari kawad bomba aku tu, account je satu-satunye kelas kann. So, bila dah kelas account batal, tinggal kawad je lahh. Ulalaaa.

Hehee. Dalam team bomba tu, aku team B. So bila orang tanya, aku akan jawab bomba B bomba B laju-laju. Dah bunyik macam Bumblebee. Hikhik.

*aku tak paham betol dah umur 19/20 pun nak suruh kawad kawad bagai. tak nampak pun ke-releven-nan nye disini? nak menghabiskan 2jam aku? you better pay for it (nada ugut, miahaha)

Tak paham,
AA.

Monday, September 26, 2011

what the?

soorryy flight delayed, ini suppose nye update semalam. ngeee 




What the? Boleh mimpi dia pulak nih? Buat suey mood aku je arini. Tak pasal-pasal dengan semua orang aku nak hangin je kann. Mintak maap le kalo aku ter-smash sape-sape arini ye. Mood swing di pagi-pagi hari tadi. Haruu~


Tapi nasib la tak berlarutan sampai ke petang kan. Thanks to the-helpers-that-gain-my-mood-back tuh =)


Dah la pagi tadi stuck dalam audi je kan nak settlekan ptptipu tu! Lagi layann mood swing. Haihh. 


Andd, awak sangat hebat la. Mimpi awak je padahal, sampai nak demam saya dibuatnye.


*and all of sudden, blog aku jadik girlish diary? damnn!


Huhh,
Atera Alyani.

Sunday, September 25, 2011

Lia.

'because i listen to my hearbeat one by one' - BTD, Infinite.


Bergegar bilik bila phone aku bunyik. Tangan meraba-raba tepi bantal. Haa, jumpa pon.


Aku : Hello (suara mamai baru bangun tido)
Dia : Wei, baguih la anak dara bangun lambat.
Aku : Kau susah kenape? Bukan nak kawen ngan abang hang! Hehee
Dia : Ciss kau. Mulot! Kang dapat sungguh abang aku kang!
Aku : Huuu, tamau tamau.
Dia : Tau takutt.
Aku : Kau nak ape ni call aku mangkuk?
Dia : Wei, Lia amacam?
Aku : Sejak bila kita ada kawan nama Lia?
Dia : Lia la wei, ada sambungan tak?
Aku : Lia mana ni? Ke kau salah call aku?
Dia : Lia yang 'bila-bila nanti, carilah saya balik'
Aku : Ohhhhh.
Dia : Tu je jawapan kau?
Aku : Dahtu?
Dia : Ada ke tak?
Aku : Ada ape ni?
Dia : Cubaan sungguh bercakap dengan orang baru bangun tido nih! Ada sambungan ke tak?
Aku : Hahaa, kau ingat aku ni penulis cerpen ke wei? Nak sambungan2 bagai.
Dia : Dahh kau tu yang tulih ada sambungan. Excited duhh.
Aku : Tu namanya strategi duhh.
Dia : Cehh, mentang2 dah blaja marketing sekarang.
Aku : Hahaaa. Dah-dah, takde sambungan lagi setakat ni. Aku nak sambung tido je yang ada. Blahh la kau.
Dia : Haa tido je lah yang kau tau.
Aku : Tak kacau kau pun, kut kau yang kacau aku ada lah.
Dia : Kau memangg! Bai.
Aku : Godai. 


Aku senyum, then sambung tido. Pasal Lia je padahal, boleh dia kecoh-kecoh call aku pagi2 buta. Hahaa.


Cincau,
Atera Alyani.

Saturday, September 24, 2011

Mama!!

Assalamualaikum.

Aku ni memang dah habit kot. Kalau phone aku berbunnyi then naik nama daddy kat phone tuh, automatic badan aku akan keras-static dan otak aku dengan sendirinya tune supaya suara aku jadi sopan+formal habis.

Bukan apa, the feeling of respect dekat abah tu ada. So dengan sendiri nya aku akan jadi macam ni, everytime he called. I repeat, EVERYTIME.

Tapi kalau mama yang called, aku main2 je jawab. Heheeee. 


Aritu ada sekali naik nama daddy kat phone aku. So, aku ni siap la suara konon-konon-saya-budak-baik. Ehh, sekali mama aku yang make call guna phone abah. Dia siap gelakkan aku lagik. Dia cakap 'aii kak? suara baikk habiss je?' then memang sakan la dia gelakkan aku. Haru sungguh mama aku. Dia buat main pulak. Hishh, mentang2 tahu habit aku yang satu ni. Grrr.


Yelaa kan, kita bukan main lagi kann. Konon takut+cuak nengok nama daddy yang naik. Ehh sekali mama buat main. Sabo je laa. Saje la tu mama nak balas dendam. Sebab kadang-kadang tengah lepak-lepak dalam rumah, aku saje text mama 'hai awak, busy ke?'. Memang aku sukaa pon usik mama macam ni. Bahagiaa je rasa tengok muka mama tengah bengang. Hahaaa.


Tapi memang aku tak expect la dia balas cenggini. Arghhh tak acii nyaa mama. Menang besar! Hahaa, takpe takpe. Aku tengah pikir la ni plan-plan nak balas service dia. Aku nak kasi smash. Hahaaa



Iqa si sengal, mama terchenta, moi =)

Cincau,
Atera Alyani.

Manis.


Assalamualaikum.

Semanis-manis mulut bicara,
manis lagi sambal nasi kukus kat bawah kolej aku.

Semasam-masam limau kasturi,
masam lagi muka pekerja kedai potostat 4.5 sen tu.

Sebaik-baik Abang Khairul,
baik lagi Abang Amin.

Apekahh?
Takde motif sungguh entry ini.
Hahaaaa.

Kepala tingtong,
Atera Alyani.

malu =.=


Malu sampai rasa nak lari masuk bawah tanah. 
Ngeeee :p

Monday, September 19, 2011

instinct



A mother always knew whenever her daughter miss her.
Thats the mother's instinct.

*i miss my mum the whole day yesterday and suddenly she called me at the night, and i cried. like a crybaby. ohh how i wish you were here mum so that i could hug you.

Love you mum,
your daughter,
Atera Alyani.

Saturday, September 17, 2011

Stesen Seterusnya

Assalamualaikum.

Okayy, dah datang mood nak menulis panjang2. Jangan ada yang muak termuntah sudahh! Hahaa. So, aku sekarang telah bergelar pelajar Ijazah Sarjana Muda Sains Kepujian Pengurusan Pelancongan, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan. Dimana? Di UiTM Kampus Bandar Melaka (KBM). Bak kata rektor (pengarah) aku disini, " kampus bandar Melaka, so 1 bandar ni kepunyaan kita ye" . Okayy Dato' , anda sangatt lawakk :)

As usuall, orientasi week sangat menjengkelkan =.= Betul2 mencabar kesabaran aku yang suam-suam kuku sahaja ni. Ohh kakak2, tolonglah! Kami dah besar okayy? Bukannye budak tadika. Grrr. Full stop. Ungkit benda ni balik just make me dizzy. Lalalaa.

okay aku blurr jap. dngr lagu suju, Superman dulu baru boleh sambung :)

So, kolej kediaman aku ni jaraknye 500meter dari bangunan campus. Kau mampu? Hahaa. Ingin aku tekankan disini ye tuantuan puanpuan, aku kena berjalan mengunakan kaki size 8 ni tiap2 hari. Fuhhhh ^.~ Tapi takpelah, dah ini yang aku pilih. Aku kena belajar menerimanya. Lagipon, untuk 1 semester sahaja. Panjang umur, next sem dapat rumah kat bangunan Yayasan Melaka, InsyaAllah. Dekat sikit ngan campus. 

At fisrt, memang aku cuak sangat2. Sebab aku jenis malas nak kenal orang baru, aku malas nak senyum2 kat senior2 (memang aku tak suka seniors) Aku malas nak cope ngan classmate housemate etc etc. Aku malas nak cope ngan environment baru. Paling aku malas ialah time ice breaking. Perghh, terbaik punya malas lah untuk yang satu ni. Sebab, aku ni kalau bercakap suka yang mengarut-ngarut je. Yang main taram je ranting all the way tu aku sukaa lah. Kalau nak kena formal-formal bagai ni mana aku sukaa!! Grrr. But, at last. I managed jugak untuk semua ni. For future's sake. Come hell or high water, this is what I choose. What I want. Gambatte Atera!! *kita tunggu sama2 lagi 3 tahun ape akan jadik. heheee.

Love,
Atera Alyani.

Tuesday, September 13, 2011

bogel menuju tuhan








Assalamualaikum.

Short update from me.
I bought already Bogel Menuju Tuhan, by Zahiril Adzim.
Cost me rm30.
Worth reading.
Im telling you.

* go and get yours!!

Cincau,
Atera Alyani.

Monday, August 22, 2011

demam bhai.

Aku rasa dah macam duk kat kutub utara je.
Menggeletar dah ni, kesejukan.
Kalau nak diikutkan hati. 
Mau aku tutup je kipas ni.
Tapi,
kang mama pulak bangun cepuk aku sebab dia panas. 
Wuuuuuu.


Demam bhai =.=

Wednesday, August 17, 2011

sakit

Sumpah.
Bila terlintas je dalam kepala.
Dada rasa sesak. Membuku pun ada.
Could you please stay away from entering my mind?
It hurts.
Very the.

Tahniah

It was Ramadhan 16.
And about 3pm.
At pwtc booth.


Mama : Kak, jom balik Teganu?
Me : Tak kisah, jom je.
Mama : What time?
Me : NOW !!


Tutup kedai, drop cikza kat bukit antarabangsa.
Zappp ( sorry lately ni aku suka guna zapp )
Pukul 4.45 dah di tol Gombak.
Mama said " make it faster kak, so we can berbuka at ECM "
Then I said " ngam-ngam sampai sana mum "
So thats it.
We berbuka there. 
Anddd.
Omaigahhh. 
ECM got kedai guitar babe !!
* excited gila padahal tak pandai main bunn *


Okayy sambung cerita.
Mama tak habis lagi mood shopping fer me.
Masuk Parkson.
Nampak towel.
rm39. emm. mahal.
rm35. still mahal.
Arghhh dua-dua dah tensi!
Last-last tengok yang rm48, beli je.
Good job to us, Mum.
:)

Monday, August 15, 2011

A day with Mama.

Ramadhan 15.
Hujan lebat.
Mama kata kalau dapat pekena Tarbush kat Ampang Point best juge.
Zapp.
Kereta dihalakan terus ke sana.
Sampai around 5.30 ptg.
Pegi book dua seat, order sap sap soi.
Jalan.
Kat booth2 ramadhan. Jalan je.
Naik atas. Jalan.
Masuk brands outlet.
Takde mood nak beli baju 3-RM50, even tu favourite aku padahal nye.
Masuk sebelah, Reject Shop.
Okayy seluar tido munge2 berjaya menarik minat. Rembat.
T-shirt biru menusuk kalbu , ada velvet skit kat depan. Rembat.
T-shirt kosong sekosong kosongnye. 2 for RM28. Putih and pink. Rembat.
Baju kaler coklat yg mama kemain nak belikan. Rembat.
Naik lagi. 
Mama tanya kalau nampak barang2 nak bawak pegi sana (Melaka) nanti yang awak berkenan, beli je terus.
And I was like, emmm. 
Naik lagi. Mama tanya ' towel tamau ke kak?'
I was like, biar dulu ma.
Then, 'wahh set cadar with comforter lawa lah kak, nak tak?'
And at last, hatiku terdetik. 
Dah smpai masanya membeli. 
Dah dekat dah tarikh nak pegi.
*hati yg jahat sempat berkata 'nampak sngt mama nak suruh pegi cepat2, sobss'
So beli la that set comforter-not-so-comfort-things. 
Then, start turun balik.
Lalu Audrey. Ahh sudah. Ni pon nak dibelinyaa.
Hihii, terasa like Im still mama's girl even Im 19 and usually I do that stuff alone or just with Kopi :)
Nevermind. I like to grab this lovely time with her.
And its almost azan time.
Back to Tarbush. Berbuka.
Mine was Chicken Briyani.
Mama take that-dowry-fish-i-dont-remember-the-name.
And for extra, mixed grilled.
Then tak habis, tamak sangat sape suruh. Hahaaa.

And the point of this entry? Me also dunno. Hikhik.

Love,
Atera Alyani.

Sunday, August 14, 2011

tumpah lagi.

ramadhan 14.
tumpah lagi air mata aku.
bercucuran tanpa segan.
bukan tumpah sebab sedih.
tapi.
tumpah kerana ketakutan.
Alhamdulillah, terselamat dari malapetaka tersebut.


Aku masih fobia :/


Love,
Atera Alyani.


Tuesday, August 9, 2011

Sempena..

Sempena hari jadi aku esok, 
Aku telah berkelakuan gigih dan menjumpai ini :




  "After their first ever appearance in Singapore, the Shock of the New Era album was certified into the Gold Disk category. On August 10, 2010, Beast received the Golden Disk Award from Singapore, Malaysia, and Thailand at the '2010 Summer CUBE Stars Party' at Seoul, Samseongdong in the Samyu Center Event Hall."


Izinkan aku untuk highlight sekali lagi, August 10.
Ya tuan-tuan dan puan-puan.
Di sini bisa dilihat kesinambungan aku ngan Beast.
So, no wonderpets la aku minat diorang macam tak cukup tanah je.
Kahkahkah * annoying gila pompuan ni *


Tu je nak cakap. 
Sama ngan birthday aku.
Annoying kan?
 lepuk lepuk lepuk!!
Weii, rilek aa.
Jangan aa cepuk aku.
Bulan puasa ni, jaga adab.
:)


Love,
Atera Alyani.